zondag 6 januari 2008

Serdem...de gunst van liefde


Heb geen angst, ik zal niets vragen,
verberg mij in je schaduw, loop in je voetsporen,
draag het licht wat je beschijnt in mijn lege handen
betast de horizon met vleugels van liefde...
Al zijn je bezoekjes schaars, ze doen mij leven,
laat het aroma na van je zoete parfum,
de smaak van je zilte huid die mijn tong bewaard,
doet mij dorsten naar mijn volgend verlangen...

*Voor jou...al ben je in Amsterdam, Parijs of Rome
(Uit de nieuwe bundel "Vleugels van liefde"

List en Bedrog bij Heel Holland Helpt?


Met enige verbazing heb ik al de reacties op Internet gelezen over het programma Heel Holland helpt. Hoezo list en bedrog? Ik heb het voorrecht gehad een aantal keren dit programma te mogen bij wonen, ik heb nauw met de redactie van dit programma samengewerkt, dus dicht bij het vuur gezeten. Met mijn hand op mijn hart: 'Er is geen sprake van bedrog!!" In welke zin?
Natuurlijk heeft iedereen een mening, ook over dit programma, dat is het voorrecht om in een democratie te mogen leven. Voor en tegenstanders, dat heb je bij ieder programma. Het feit waar ik mij aan ergert is dat men persoonlijk Wendy aanvalt op haar integerheid, haar zelfs beledigd. Een aantal reacties in mediacourant e.d. zijn daar het voorbeeld van. Goed, we hebben allemaal onze voorkeuren, maar je kunt toch niet de vakmanschap van deze vrouw onderkennen. Ze speelt niets, het is allemaal puur Wendy, zoals ze op de televisie verschijnt, zo is ze ook privé. Persoonlijk is ze echt begaan met het lot van haar medemens. En dan die waanideeën dat er bedrog zou zijn geweest, items die gestolen waren, kandidaten die al bij voorbaat waren geselecteerd, sponsors die extra betaalde om in beeld te komen, gesponsorde artikelen die voor privégebruik verdwenen...ach mensen, alsjeblieft stop met die nonsens.
Alles wordt door de redactie en administratie niet 1 keer, maar zoveel keer gecontroleerd. Je bent zelfs verplicht een statusoverzicht in te leveren met al de inkomsten en uitgaven. Je bent zelfs verplicht een contract te ondertekenen. Kijk, wij zijn voor ons project bijna 80 uur op de been geweest, het verwezenlijke van je ideaal voor jou project. Je bezoekt de sponsors, vraagt hun medewerking en dan is het ja of nee. Wat moet er dan aan de strijkstok blijven hangen? We mochten niet om contanten vragen, maar om duurzame gebruiksartikelen en dat is ook zo gebeurt. Alles is aantoonbaar en staat in ons clubgebouw. We zijn met de groep verstandelijk gehandicapten naar Oberhausen geweest, uit eten geweest, ze hebben nieuwe kleding gehad (Pasteur reizen, Rest. Babbelen, V&D) en van Joop van den Ende producties een avond uit naar Ciske de Rat, wat valt hier nu aan te sjoemelen? Nee, dit is weer typisch Nederland, altijd naschoppen. Alleen ik ben wel in de positie om directe beschuldigen aan onze advocaat over te dragen, want ik pik van niemand dat ik valselijk beschuldigd wordt, daar is mijn project YDG (verstandelijk gehandicapten Den Haag) mij te dierbaar voor. Ik verzeker u en ik durf dit uit naam van het hele programma dit kenbaar te maken, alles is eerlijk verlopen. Een duidelijk voorbeeld is een groep mensen die uit naam van Wendy en het programma Heel Holland helpt op de site van Marktplaats zich voordeden als weldoeners en hier totaal andere bedoelingen mee hadden. Door directe maatregelen van de redactie en RTL4 is dit ook direct verwijderd. Heel Holland helpt...vertrouw me maar, het was en is een fantastisch initiatief die voor velen mensen hun dromen hebben verwezelijkt.!