donderdag 15 mei 2008

GRANDIOOS...BEDANKT LIEF PUBLIEK!

Een overvol programma in een overvolle zaal, het concert van 14 mei j.l. was compleet uitverkocht!
Staande ovaties en het galmde: Bis..bis...bis..encore, encore! Maar liefst 28 chansons bracht Jeffry ten gehoren, stuk voor stuk juweeltje en dit keer met zoveel overgave, dat in de zaal menig traantje werd weg gepinkt.
Het in Nederlands vertaalde "Ne me quitte pas, verlaat mij niet" was direct na het intro het openingnummer van dit programma. Het greep je direct bij de strot, Jeffry liet er geen gras over groeien, hij had het publiek dit keer in extase...
Het programma had een goede opbouw, na de pauze kwamen de echte Brel juweeltjes ui de kast die Jeffry op sublieme wijze vertolkte. Zijn voordracht en zang samen vormen een prachtig stukje theaterspectacel. Het chanson "Droom" is zo krachtig met een orkaankracht aan volume, dat ik me afvroeg: "Waar haalt hij het vandaan?" En dit na 27 intensieve chansons! Er was een brief binnen gekomen aan Jeffry gericht, die hij voor de voorstelling in zijn kleedkamer ontving. De brief had een speciaal verzoek...of hij als toegift "La vie en rose" wou zingen.
Een ongewone combinatie, Brel en Piaf in een programma, maar gezien de reden tot verzoek, gaf bij Jeffry de doorslag om dit chanson toch uit te voeren. Het gehele publiek zong werkelijk woord voor woord met hem mee, een kleine Arena in het hartje van Den Haag. Ik heb intens genoten, wat een artiest...hij sloot af met de woorden: "Grandioos, bedankt lief publiek". Nee, jij bedankt Jeffry voor al die prachtige theatershows waarvan wij steeds opnieuw kunnen genieten.
Mw. H.J. ten Laar
Den Haag

Geen opmerkingen: